En grønn historie i en vanskelig sesong

 Et søk etter en god sommeraktivitet satte fart i planene om en golfbane i Nesfjellet. Et prosjekt familien Tandberg gjorde til sitt eget i starten av årtusenet. 13 år senere, etter lærerike oppturer og nedturer, finner vi banen i en drakt som nesten kan minne litt om den grønne jakken som deles ut på Augusta hvert år. I år har vi vært heldige, og nyter fantastiske forhold!

 

 

Med sin beliggenhet på taket av Nesbyen i Hallingdal, er Nesfjellet i ferd med å vokse som fritidsdestinasjon. Aktiviteter som langrenn og alpint har bestandig stått høyt i kurs, og det er tradisjonelt vinteren som har lokket flertallet oppover. Slik vil det nok også bli i fremtiden, men vi ser en tendens! Det er nemlig fler og fler som finner veien opp til hyttene sine på sommerhalvåret. Med fulltegnede ´veien til golf´-kurs, ser vi en ny interesse for fjellet vårt. Golfbanen står sentralt i dette, og det er fler og fler som slår ballene sine ut fra første tee – ut i varierende utfordringer og fantastiske spilleforhold.

Det var i starten av 2000 tallet at ideen om en golfbane kom til overflaten. Omtrent uten å ha tatt i en golfkølle så grunneier Hans Tandberg at det var rom for en bane i fjellet. De andre store destinasjonene i Hallingdal hadde alle golfbaner, og sporten var i vinden. Med kone og sønn på laget ble tanke forvandlet til handling, og Paal Midtvåge ble engasjert for utforming og design. I 2005 åpnet dørene for første gang, med en driving-range og en hyggelig kafé. Selve banen åpnet fire år senere, i 2009.

Golfbanen i Nesfjellet har vært et lite eventyr for familien Tandberg. Med liten interesse i golf i utgangspunktet har interessen vokst i takt med banens oppvekst. Banen har bidratt til et bredere aktivitetstilbud i fjellet, og den er blitt en døråpner både for folk som oppdager nye interesser, og utvikling av fjellet.
 

 

 

I dag, sommeren 2018, har vi vært ekstra heldige. Med god overvintring, fint vær og rikelig tilgang til vann fra utslag til green er banen i Nesfjellet en bane som virkelig fenger. Våre gjester går ut med store forventninger, og kommer tilbake med brede smil og sterke inntrykk. Opplevelsen har vært fenomenal, og den styrkes av at tilbudet i lavlandet dessverre er vanskelige. I år er det vi som har vært heldige, og vi håper flere lar seg friste til å ta med baggen opp til Nesfjellet for å gå en runde eller to.

Som en sosial bane med utfordringer for de fleste, er Nesfjellet Golf en 9 hulls fjellbane. Par 74 og ca 6200 meter fra bakerste tee. Vi har tre store gressutslag per hull, stor øvingsgreen, driving-range, proshop og en hyggelig kafé med lunsjservering.

Vi ligger ca. 12 kilometer fra Nesbyen sentrum. Velkommen til oss!

 


 

 

Familiehytta Brødrene Rodegård AS Montér Nesbyen Søbstad Elektro
Hallingdal VVS Nordvik og Partners Tinde Hytter